Lapostetők - pincék - tavak vízszigetelése lágy PVC fóliával

Közvetlenül az egyetlen magyarországi gyártótól!
100%-ban magyar termék!

2013-as termékfejlesztés eredményeképpen eddig sosem látott minőségben kapható a SICOFOL® tófólia.

Az új alapanyagoknak köszönhetően a SICOFOL® mostantól:

* lágyabb
* nyúlékonyabb és erősebb
* szebb, homogénebb felületű
* még ellenállóbb az UV sugárzással szemben

2017-as év áprilisától újra megkezdjük a medencefólia gyártását Magyarországon.

Akciós áraink:
Kékj színben 1,2 mm 1700 Ft/m2+Áfa
Hálóerősítéses fehér, vaj, zöld színben 2700 Ft/m2+Áfa

Megrendelését irásban a sicofol@sicofol.hu 

Tekercs szélesség 1,65 m, hosszúság 20 fm

Miért szigeteljünk SICOFOL® PVC lemezzel és fóliával?

A SICOFOL® lágy PVC építőipari fóliákkal és lemezekkel történő, forró levegős hegesztéssel folytonosított vízszigetelés:

- gyors, tartós, és biztonságos,
- jó minőségű alapanyaga: UV ellen korommal stabilizált lágy PVC
- nyirkos, hideg, téli időben is kivitelezhető,
- kedvező ár/teljesítmény arányú,
- 100%-ig környezetbarát, 100%-ig magyar termék.

A SICOFOL® PVC fóliákkal és lemezekkel készült mélyépítési szigetelések élettartama megegyezik az épületek élettartamával.
A talajnedvesség elleni szigetelésünk, anyagminősége és szigetelés-technológiája alapján, az esetleg később megjelenő rétegvíz ill. talajvíznyomás elleni szigetelésként is megfelel, a víznyomásnak megfelelő ellenszerkezettel.

A hegesztéssel folytonosított SICOFOL® fóliából készített szigetelések védelmet nyújtanak a talajból felszivárgó radon gáz ellen is. A legújabb kutatások , mérések szerint a radon gáz sok helyen előfordul, és a zárt lakóterekben feldúsulva rákos megbetegedést okoz.

A SICOFOL® lágy PVC építőipari fólia alkalmazása megegyezik a Hungisol fóliák alkalmazásával, forró levegővel ill. oldószeresen is hegeszthető.

A megszűnt Hungisol és az importált lemezekkel összehasonlítva a SICOFOL® ára lényegesen alacsonyabb. Ha az anyagárat és munkadíjat együtt nézzük, akkor a SICOFOL® fóliával elkészített vízszigetelés olcsóbb a vele egyenértékű bitumenes szigeteléseknél is.

A SICOFOL® PVC fóliákkal és lemezekkel, a nagykiterjedésű földművek, (víztározók, halastavak, gátak, mezőgazdasági öntözővíz-csatornák) is gazdaságosan szigetelhetők.

A SICOFOL® lágy PVC építőipari fóliákat a Remater Kft gyártja, értékesíti, exportálja, kivitelezést vállal ill. a kivitelezőknek a hegesztést bemutatja.

Több millió m2 SICOFOL® fóliát exportált cégünk Németországba, Ausztriába és Szlovákiába. Több százezer m2 szigetelést kiviteleztünk hazánkban, Ausztriában, Csehországban és Romániában.

Napi több száz m2 felület kivitelezési kapacitásával rendelkezünk.

Mit kell megvédenünk?

Épületek védelme

Épületeinket általában több generációra tervezzük, de az egyes épületszerkezetek élettartama ettől jelentősen eltérhet. Különösen, ha különböző tervezési vagy építési hibákból kifolyólag, idő előtt válik szükségessé felújításuk vagy cseréjük. Az épületkárok jelentős részét, a felszín alatti vizek figyelmen kívül hagyása okozza.


Épületek rendeltetése -szárazsági igénye, szigetelésekkel szemben támasztott követelmény

TELJES SZÁRAZSÁG igénye esetén, a határoló szerkezeteken, -melyek bár nedvesség okozóval érintkeznek,- szigetelésük révén adott víznyomás mellett sem víz, sem nedvesség nem juthat át, és a belső levegő relatív páratartalma 60% alatt kell legyen.

VÍZHATLAN SZIGETELÉS szükséges, minden állandó emberi tartózkodásra szolgáló, (pld. lakás, iroda, munkahely, vagy egészségügyi intézmény, stb.), illetve valamennyi nedvszívó, nedvességre érzékeny, illetve nedvesség hatására romló anyag (pld. papír, só, cukor, stb.) tárolására szolgáló, és nedvességhatásnak kitett helyiségben.

VISZONYLAGOS SZÁRAZSÁG igénye esetén, a szerkezeteken átjutó nedvesség, a határoló felületeken képes elpárologni, és a belső levegő relatív páratartalma általában nagyobb, mint 60%, de a rendeltetés megszabta határt nem haladja meg.

VÍZZÁRÓ SZIGETELÉS is elégséges, az olyan, általában nagylégterű munkahelyeken, ahol a padozaton átjutó csekély nedvesség sem a dolgozóknak, sem az üzemi berendezéseknek, sem az előállított árunak nem árt, illetve az olyan talajba süllyesztett vagy föld alá kerülő létesítményeknél (pld. medencék, tartályok, stb.) ahol a kiszivárgó csekély nedvesség megengedhető, vagy az ott raktározott anyagok, nedvességre nem érzékenyek.

VÍZZÁRÓ SZIGETELÉS szükséges, az olyan,- nyirkos levegőt igénylő,- anyagok (pld. zöldség, bor, stb.) tárolásakor, ahol a levegő nedvességtartalma megakadályozza a tárolt áru fonnyadását, vagy csökkenti a párolgási veszteséget.

Földművek védelme

Földműveink létrehozásával, (és itt tágabb értelemben, minden olyan esetet ide sorolunk, ami az épületek kategóriájából kiesik) megváltoztatjuk az eredeti terepviszonyokat, és beavatkozunk a felszíni, ill. felszín alatti vizek folyásába is. 

Az összegyűjtött vizek tározásánál, vagy elvezetésénél döntő fontosságú, hogy az alkalmazott szigetelés megbízható minőségű, tartós, és lehetőleg minél kisebb beruházási költséggel megvalósítható legyen.

Bizonyos esetekben ( pld. hígtrágya tározók ) vízhatlan, teljesen szivárgásmentes szigetelés szükséges, a szennyező hatású vizek talajba jutásának megakadályozására, ezért csak, - az OVF által kiadott-, Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel rendelkező megoldásokkal lehet Használatbavételi Engedélyt szerezni, a sokszor jelentős anyagi áldozattal készülő, létesítményre.

A földművekkel kialakított, lágy PVC lemezszigetelésű, nyíltfelszínű tározók, környezetbarát, és gazdaságos megoldást kínálnak a különböző vizek ( csapadék, öntözővíz, hígtrágya, tűzivíz ) tározására.
A lágy PVC lemezszigeteléseket, természetesen védeni kell a talaj felől a rágcsálók, vakondokok, illetve másik oldalról a mechanikai sérülések ellen.