Zöldtetők, teraszok, burkolt és kavics leterhelésű tetők

A zöldtetők minél szélesebb körű elterjedéséhez hozzájárul az, hogy a tetők ma már hazai anyagok felhasználásával gazdaságosan elkészíthetők akár új épületek esetén, akár a tetőfelújítások során az utólagosan beépített kertészeti rétegekkel.

Zöldtető létesítésekor ismernünk kell a teherhordó födém statikai teherbírását, a csapadékvíz-szigetelés megfelelősségét (gyökérálló-e, vagy sem) és a kívánt zöldtető típusát: extenzív vagy intenzív zöldtető létesítése a feladat?

- Az extenzív zöldtető előnyei a mikroklíma javításában rejlenek. Nem igényelnek rendszeres kertészeti gondozást, öntözést. Rálátás esetén esztétikus megjelenést nyújtanak, védik a tetőszigetelést a környezeti hatásoktól. A vékony rétegű, kis súlyú kertészeti rétegek a meglévő lapos tetők utólagos "zöldesítésére" is kiválóan alkalmasak.

- Az intenzív zöldtető a kert összes örömét és gyönyörűségét nyújtja a használójának, bár rendszeres gondozást és öntözést igényel. Kialakítása a megrendelő igényei szerint számtalan lehet, egyetlen feltétel a födém statikai teherbírása.

Garázsok, bioházak, zöldtetők szigetelésére ajánljuk a SICOFOL® 1,5 mm-es lágy pvc lemezt. Az 1,5 mm-es lemez alul felül védőréteggel ellátva egyszerre biztosítja a csapadékvíz elleni szigetelést és a gyökérállóságot.

Meglévő vagy más anyagból készült vízszigetelés esetén gyökérvédő lemez a SICOFOL® 1 mm-es.

Zöldtető szigetelés 2014. évi nettó árai:

Rétegrend: Ft/m2
Geotextília 300
1,5 mm-es SICOFOL® lemez 1500
1 mm-es SICOFOL® félkemény védőréteg 550
Termőréteg + növény 3000-5000

 

Rétegrend: Ft/m2
Geotextília 300
1,5 mm-es SICOFOL® lemez 1550
1mm-es SICOFOL® félkemény védőréteg 550
PS drénlemez 25 mm-es 1000
Typar szűrőréteg 300
UVálló PVC lemez 2600
Attikán, kéményen rögzítés fóliabádoggal 1000 Ft/m
Összefolyó 10000 Ft/db
Csőáttörés 1000-5000 Ft/db

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak áfa nélküli nettó árak.