Miért szigeteljek SICOFOL® lemezzel?

A SICOFOL® lágy pvc építőipari lemezzel és fóliával történő vízszigetelés

- kedvező árfekvésű, korszerű, 100%-os magyar termék
- tartós, biztonságos, gyors kivitelezést tesz lehetővé

Nyirkos, hideg, téli időben -5C fokig kivitelezhető a szigetelés.

A betonozás után, amint a beton lépésálló, a SICOFOL® azonnal fektethető.
Az építőipari kivitelezés során napokat sőt heteket lehet nyerni a gyors és azonnali szigetelés révén. Nagy felületű, pl áruházak, raktárak, ipari csarnokok talajnedvesség elleni szigetelésére a SICOFOL® rendszernél gyorsabb, biztonságosabb és gazdaságosabb szigetelést nem ismerünk. A nagy áruházak reklámfogásához hasonlóan felajánljuk, hogy a még műszakilag megfelelő legolcsóbb ajánlatnál bizonyíthatóan magasabb színvonalú szigetelést adunk 20%-kal alacsonyabb áron.

A SICOFOL® PVC lemezzel készült vízszigetelések élettartalma az épületek élettartamával megegyezik.

Ha a SICOFOL®-ból készített pince ill. esztrich szigetelést összehegesztjük a szintén SICOFOL® falszigeteléssel, akkor a radon gáz elleni szigetelést is megoldottuk. A radon gáz sok helyen megtalálható, és az épületben feldúsulva rákos megbetegedést okozhat.

A SICOFOL® lágy PVC geomembrán alkalmas szennyvíztisztítók, hígtrágya és trágyatározók, komposztálók, öntöző-, csurgalék- és tűzivíztározók, halastavak stb. szigetelésére az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) által 2005 november 30.-án kibocsátott Építőipari Műszaki Engedély É-112/2017 valamint REMATER-MF-01-03 Műszaki Feltételek szerint. A SICOFOL® Gyökérállósági Minőségi Tanusítvánnyal is rendelkezik.

Napi több ezer m2 felület kivitelezési kapacitásával rendelkezünk.

A SICOFOL® márkanevű korszerű lágy pvc szigetelő lemez és fólia gyártását 1991 óta végezzük. Az ÉMI által 1992-ben minősített terméket 1997-ig kizárólag német exportra gyártottuk, majd a hazai forgalmazás mellett a kivitelezést is megkezdtük. A Remater Kft 100 %-osan magyar tulajdonú családi vállalkozás a SICOFOL® terméket gyártja, értékesíti, exportálja, valamint vízszigetelést kivitelez illetve kivitelező cégeknek segít a hegesztési technológia elsajátításában.

Cégünk Németországba, Ausztriába, Olaszországba, Csehországba, Szlovákiába,  Romániában, Ukrajnába exportált. Hazai értékesítést GOMBÁN a  telephelyünkön végezzük. Évente több százezer m2 szigetelést kivitelezünk hazánkban, Ausztriában. 

A TULAJDONOS hosszú élettartamú, biztonságos, magas technikai színvonalú szigetelést kap.

A KIVITELEZŐ gyors, biztonságos, kedvező árfekvésű szigeteléssel könnyebben betartja a költségkeretet és a vállalási határidőt, és elkerülheti a későbbi garanciális kifogásokat.

SICOFOL® tófóliából kertitó és biofürdőtó készítése

Mit jelent a "bio"?

A biofürdőtavaknál a víz megfelelő minőségét nem vegyszerekkel, szűrőkkel, fertőtlenítőkkel, gépekkel biztosítjuk elsősorban, hanem a természet utánzásával, a biológiai egyensúly megteremtésével. Ennek feltétele az elégséges vízfelület, vízmélység, a növények jó kiválasztása. A víz oxigén ellátását szökőkúttal, csobogóval biztosíthatjuk.

Hogyan készítsünk biofürdőtavat?

A legmegfelelőbb hely egy védett napos sarok távol a fáktól. Az alakja legyen egyszerű, lehetőleg téglalap alakú, mivel elkészítése otthon így a legegyszerűbb.

A tökéletes profil: Törekedjünk arra, hogy a kész tó széle sekély legyen, és készítsünk ültető padokat is a különböző mélységet szerető növényeknek. A tavacska közepét érdemes 80-150 cm mélyen kiásni, mivel a fagyhatár alatti részen a halak és a tavirózsa gyökerei biztonsággal áttelelnek. Idehelyezhető a szivattyú is, ha a vizet el akarjuk távolítani.

Kezeljük óvatosan a SICOFOL® tófóliát! Ne helyezzünk rá forró vagy éles tárgyakat. Ha a kiásott meder köves, akkor terítsünk a fólia alá védőréteget. A 100m2-esnél nagyobb tavaknál érdemesebb a SICOFOL® fóliát a helyszínen összehegeszteni. A meleg napos időben a kiterített fólia pillanatok alatt felveszi a meder alakját.

Telepítés: Következő lépésként a növényeknek készített mélyedésekbe 25 cm tőzeges föld kerül és erre gyöngykavics vagy zeolit. Töltse föl a medret, mely által a fólia fölveszi a tavacska végleges alakját. A tavak fekete színük miatt optikailag mélyebbnek tűnnek és a fényigényes algák is nehezebben telepednek meg a sötét mederben.

Tópart kialakítása: Helyezze a SICOFOL® tófóliát a mederbe. A fóliaszéleket fedje be fűtéglákkal, lapos kövekkel, betonnal vagy szórja be kaviccsal, mely igen mutatós és megakadályozza az iszaposodást.

Az első feltöltés: A dísztavaknál a vadvilág életbennmaradásához a tó fenekén iszapra van szükség. Itt telelnek át a békák, a növények itt eresztenek gyökeret. Mielőtt feltöltjük vízzel a tavat, fedjük le 8 cm zeolit kővel, kaviccsal, homokkal, vagy sóderrel. A fürdőtavaknál az úszórészbe ne tegyünk semmit, így könnyebben tisztítható.

Vastagság

mm-ben

Ft/m2nettó
   
1 770Ft
   
Geotextília 350

Gyeprács: 50x50x8cm 2000 Ft/db

 

Helyszíni kivitelezés

Vastagság mm-ben Ft/m2
1,5 1550-3100
1,5 hálóerősítéses,tüzivíz tározóhoz 1850-3700
Geotextília 130gr/m2 350
Csőáttörés: 3.00010.000Ft/db
   

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak ÁFA nélküli nettó árak.

Tűzivíz tározó

Telephely engedélyezése során gyakran előírják a tűzívíztározó létesítését.

A tűzoltáshoz előírt vízmennyiség tározásához a legolcsóbb megoldás a medence kialakítása földmunkával, majd szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es fóliával.

A szigetelést a védőréteggel együtt a helyszínen elkészítjük.

Ha már egyszer vizet tározunk, legyen szép is. Nem kötelező mértani formájú medencét készíteni. Ha van helyünk, készítsünk vízinövénnyel öntisztuló biológiai tavat.
Ezt a tavat a víztározáson kívül döntésünk szerint hasznosíthatjuk:

- Lehet pl. dísztó tavirózsákkal, vízililiommal, aranyhallal, koi pontyokkal, világítással.
- Horgásztó pontyokkal, harcsákkal, ahol kedvünkre horgászhatunk.
- Fürdőtó, ahol a nyári hőségben akár úszhatunk is.

Erre szép példa az ausztriai Ibbs mellett a Haubis Kenyérgyár részére készített tűzivíztározó, amely egyben biofürdőtó is kis szigettel, szökőkúttal, halakkal és növényekkel.
Vízfelülete kb. 1000 m2, vízmélysége max.: 3 méter, térfogata kb. 1500 m3.
A víz kivételi helyet 3 db beton kútgyűrűvel biztosítottuk. A kútgyűrűk oldalát átlyukasztottuk. A vízszint magasságát úszó kapcsolóval automatikusan lehet szabályozni. A tavat a kenyérgyártól gyártól a kiásott földből kialakított dombbal választották el. A nyári szünetben a dolgozók gyerekei számára igazi vízi paradicsom lett az évek során.

A SICOFOL® szigeteléssel már több, mint zsáz víztározó készült.
Egyik hazai példánk a Szolnokon (Újszászi út 11. Quarzbau Kft kivitelezte) készült olasz fafeldolgozó üzemnek épített 1300 m3-es tűzivíztározó, mely spinkleres tűzoltórendszert táplál.
A vízkivétel a tó melletti fagyhatár alatt lévő aknából biztosítható tűzivízcsap vagy hajlékony szívócső segítségével, amit az aknából egy kötéllel egyszerűen felhúzhatunk
Ha van rá helyünk, feltétlenül ezt a hasznos , szép és a betonmedencénél olcsóbb megoldást válasszuk. Amennyiben így döntünk a helyi tűzoltóságtól érdeklődjük meg, számukra melyik vízkivételi forma felel meg.

   

A gyökérteres szennyvíztisztitási eljárásról

1. Mit jelent a gyökérteres szennyvíztisztítás?

A gyökérteres szennyvízkezelés olyan szennyvíztisztítási eljárás, amely a nád gyökérterében illetőleg a nádgyökerekkel átszőtt és a talajban élő aktív baktériumok és gombák több mint tízezer fajtáját használja fel a szennyvíz tisztítására

2. Melyek a gyökérteres szennyvíztisztítás legfontosabb előnyei?

Olcsó építési költség. A hosszú élettartam, az üzemeltetés minimális költsége.
Alig van energiahasználat és gépkarbantartás , hiszen a rendszer önműködő. A gazdag élővilágú talaj eredményezi az üzembiztonság magas fokát, a terhelés ingadozására való érzéketlenséget.

3. Az eljárás mekkora települések szennyvízkezelésére használható?

Gyökérteres eljárással valamennyi település szennyvize és természetesen az ipari eredetű szennyvize is megtisztítható. Kiválóan alkalmas kistelepülések és összefüggő üdülőterületek szennyvízének tisztítására. A 3000 fő feletti lakosság és egyidejű nagyüzemi állattartás, ipari üzem esetén több rendszer építhető.

4. Befolyásolja-e a szennyvízgyűjtés módja a rendszer működését?

A gyökérteres szennyvíztisztító egyaránt alkalmas a csatornán, azaz a folyamatosan érkező, és a szippantókocsival szállított szennyvíz tisztítására is. A gyűjtés módjának megváltoztatásakor nem kell új, másik tisztítót építeni.

5. Milyen a tisztítási hatásfok?

A megtisztított víz garantált minőségi paraméterei révén felszíni vízfolyásba csatlakoztatható.

6. Meddig működőképes a megépített tisztítómű?

A Németországban és Ausztriában több évtizede megépített tisztítók változatlan teljesítménnyel és minőséggel működnek. Körülbelül 30 év elteltével, az esetleges hatásfokromlás érzékelésekor a meglévő mellett új nádágyat lehet telepíteni. A korábbi, mint nádas zavartalanul él tovább belesimulva a környezet természetes képébe.

Tervezéssel, kivitelezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet:

Élővíz Kft, Pálfalvi Zoltán Fax: 303-91-79
Ukwa Kft, Kovács Magdolna T: 225-83-31
Kivitelezés vezető Kacorlak és Kám községben Pártos Ferencné T: 94/321-243
Szigetelést végzi Remater Kft T/F: 29/433-897

Hígtrágya-, trágya- és csurgalékvíz tározók és komposztálók szigetelése

Hígtrágya, trágyalé, csurgalékvíz kizárólag szivárgásmentes, szigetelt tartályban, medencében tárolható. Istállótrágyát szigetelt alapú, a csurgalékvíz összegyűjtésére szolgáló gyűjtőcsatornákkal és aknával ellátott trágyatelepen kell tárolni. 

A silótakarmányok tárolására szolgáló silótereket szigetelt aljzattal kell készíteni.
Az érlelés során keletkező silólevet a szivárgásmentes, szigetelt aknában kell gyűjteni. Felhasználása során ügyelni kell rá, hogy ne szennyezhesse a vizeket. A trágya tárolása során eleget kell tenni a felszín alatti vizek minőségének védelmére vonatkozó, külön jogszabályban foglalt előírásoknak (A felszín alatti vizek minőségét érintő tevékenységekkel összefüggő egyes feladatokról szóló 33/2000/III. 17. Kormányrendelet és 49/2001.IV.3 Kormányrendelet.)

A jogszabályoknak és a környezetvédelemnek megfelelő és gazdaságos megoldás a hazai gyártású SICOFOL® geomembránnal szigetelt földmedencék kialakítása.
A SICOFOL® lágy PVC geomembrán alkalmas a szennyvíztisztítók, szennyvíztározók, szennyvíziszaptározók, hígtrágya és trágyatározók, komposztálók, csurgalékvíz tározók szigetelésére az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) által 2005 november 30.-án kibocsátott Építőipari Műszaki Engedély É-112/2005 valamint REMATER-MF-01-03 Műszaki Feltételek szerint.

A fent felsorolt tározók gyakran már meglévő, szigetelés nélkül üzemelő tározók helyén kerülnek kialakításra. Ebben az esetben gondoskodnunk kell a földbe szivárgott szerves anyag bomlásából keletkező gáz elvezetéséről.

A javasolt szigetelés kialakítása:

- S 1,5 jelű 1,5 mm vastagságú SICOFOL® lágy PVC geomembrán 5 cm-es átlapolással, forrólevegős automatahegesztővel folytonosítva. A csomópontokra kb. 10 átmérőjű biztosítófolt kerül szintén forrólevegős kézi hegesztővel.
- Üvegszálas PVC vagy geotextil kerül a szigetelés talaj felöli védelmére, a talaj szerkezetétől függően. Az üvegszálas PVC a mechanikai védelmen felül biztosítja a rágcsálók (pl. vakond, ürge) elleni védelmet is. Az alsó vízszintes felületre gázképződési veszély esetében 500 gr/m2-es vastagságú geotextil lefektetése szükséges, valamint a gáz kivezetésére fém vagy műanyagcső. Az alaplemez enyhe emelkedésével biztosítható a gáz elvezetése.
- Amennyiben a tárolt anyag szintjének ingadozása jelentős, a napsugárzásnak valamint a fizikai igénybevételnek kitett felületre helyezünk egy Sk 1 jelű SICOFOL®� 1 mm-es félkemény PVC szigetelést védő réteget. Ez egyben mechanikai védelmet is biztosít pl. házi állatok őz, vaddisznó ellen.
Az S 1,5 mm-es geomembrán és az Sk 1 mm-es védőréteg egyaránt 2% speciális kormot tartalmaz, ami biztosítja az anyag UV stabilitását.

Az S 1,5 mm-es SICOFOL® geomembránra és az 5 cm-es forrólevegős hegesztésre a gyártó REMATER Kft 20 év garanciát vállal.

Irányár: Anyag és munkadíj 1500-2000 Ft/m2+ÁFA

Szennyvíztisztítók, iszaptározók, csurgalékvíztározók és komposztálók szigetelése

A felszín alatti vizek minőségét érintő tevékenységekkel összefüggő egyes feladatokról szóló 33/2000/III. 17. Kormányrendelet előírja a felszín alatti vizek minőségének védelme érdekében a szennyeződések elleni szigetelést.

A jogszabályoknak és a környezetvédelemnek megfelelő és gazdaságos megoldás a hazai gyártású SICOFOL® geomembránnal szigetelt földmedencék kialakítása.

A SICOFOL® lágy PVC geomembrán alkalmas a szennyvíztisztítók, szennyvíztározók, szennyvíziszaptározók, csurgalékvíz tározók szigetelésére az OVF 2003 március 24.-i F-256 számú Alkalmassági Engedélye valamint REMATER-MF-01-03 Műszaki Feltételek szerint.

A javasolt szigetelés kialakítása:

- S 1,5 jelű 1,5 mm vastagságú SICOFOL® lágy PVC geomembrán 5 cm-es átlapolással, forrólevegős automatahegesztővel folytonosítva. A csomópontokra kb. 10 átmérőjű biztosítófolt kerül szintén forrólevegős kézi hegesztővel.

- Üvegszálas PVC vagy geotextil kerül a szigetelés talaj felöli védelmére, a talaj szerkezetétől függően. Az üvegszálas PVC a mechanikai védelmen felül biztosítja a rágcsálók (pl. vakond, ürge) elleni védelmet is. Az alsó vízszintes felületre gázképződési veszély esetében 500 gr/m2-es vastagságú geotextil lefektetése szükséges, valamint a gáz kivezetésére fém vagy műanyagcső. Az alaplemez enyhe emelkedésével biztosítható a gáz elvezetése.

- Természetközeli szennyvíztisztítók esetében, ahol a szigetelt medence kaviccsal vagy földkeverékkel feltöltésre kerül, a szigetelőanyag nem szövött műanyagtextil kerül elhelyezésre, min.300 gr/m2. Amennyiben a tárolt anyag szintjének ingadozása jelentős, a napsugárzásnak valamint a fizikai igénybevételnek kitett felületre elhelyezhetünk egy Sk 1 jelű SICOFOL® 1 mm-es félkemény PVC szigetelésvédőréteget. Ez egyben mechanikai védelmet is biztosít, pl. házi állatok őz, vaddisznó ellen.

Az S 1,5 mm-es geomembrán és az Sk 1 mm-es védőréteg egyaránt 2% speciális kormot tartalmaz, ami biztosítja az anyag UV stabilitását. Az S 1,5 mm-es SICOFOL®â geomembránra és az 5 cm-es forrólevegős hegesztésre a gyártó REMATER Kft 20 év garanciát vállal.

Pinceszigetelés

A talajszint alatti épületszerkezetek, pincék talajnedvesség elleni szigetelésére az 1 mm,talajvíz elleni szigetelésre pedig az 1,5 mm vastag SICOFOL® lágy pvc lemezeket ajánljuk.

Teknőszigetelésként az aljzatbetonra és a szigetelést tartó falra a SICOFOL® pvc lemezt forrólevegős hegesztéssel készített vízhatlan átlapolásokkal fektetjük, illetve a függőleges falon rögzítjük.
A vízszintes aljzatbetonra fektetett SICOFOL® lemezt a teherhordó pincefal alatt átvezetjük, és a pincefalra vagy a szigetelést tartó falra helyezett függőleges szigeteléssel vízhatlanul összehegesztjük.
Hőszigetelés vagy felületszivárgó védelem esetén a függőleges szigetelést tartó fal elhagyható.
A SICOFOL® lágy pvc fóliát utólagos pinceszigetelésnél is használhatjuk vízszintes és függőleges vízszigetelésre.

Előnyei:

- Gyors, gazdaságos, biztonságos
- A szigetelés fagypont alatt is végezhető.
- A szigetelés élettartama gyakorlatilag a ház élettartamával megegyezik,
mivel a szigetelés tulajdonsága az évek során nem változik, hiszen
a pvc nem bomlik, szerkezete nem rendeződik át.
- Utólagos szigetelés is készíthető a fent leírtak szerint. Vizes pincéje, garázsa ?csontszáraz� lesz.

Pince szigetelés 2009 évi kivitelezési árai

Vízszintes talajnedvesség elleni szigetelés ára:1,600 Ft/m2

Függőleges szigetelés ára azonos réteg-renddel talajnedvességnél: 1,800 Ft/m2

Rétegrend: Ft/m2
Védőréteg geotextíliából 250
1 mm-es SICOFOL® 850
1,5 mm-es SICOFOL® 1750

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak áfa nélküli nettó árak.

Vízszintes talajvíz elleni szigetelés ára: 2,500 Ft/m2

Függőleges szigetelés ára azonos rétegrenddel talajvíznél: 3,000 Ft/m2

Rétegrend: Ft/m2
Védőréteg geotextíliából 250
1mm-es félkemény SICOFOL® 550
1mm-es félkemény SICOFOL® 550

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak áfa nélküli nettó árak.

PADLÓSZIGETELÉS (ESZTRICH SZIGETELÉS)

Mi is az "esztrich" szigetelés?

Az aljzatbeton és az esztrich réteg közötti talajnedvesség elleni szigetelést nevezzük esztrich szigetelésnek, magyarul padlószigetelésnek.

Pince nélküli épület rétegrendje:

- Aljzatbeton
- Padlószigetelés (esztrich szigetelés) 1 mm-es SICOFOL® lágy pvc fóliával
- Hőszigetelés
- Technológiai szigetelés 0,25 mm-es SICOFOL® lágy pvc fóliával
- Védőbeton (esztrich réteg)
- Padlóburkolat

Miért kell a padló (esztrich) szigetelés?

A padló (esztrich) szigetelés védi meg a hőszigetelést és a padlóburkolatot
a talajnedvesség ellen. Ezen kívül még a radon gáz ellen is szigetel. Akkor tökéletes, ha a SICOFOL® falszigeteléssel is összehegesztjük.

Mi történik, ha nincs padló (esztrich) szigetelés?

- A hőszigetelés hőszigetelő értéke a felvett nedvesség miatt csökken.
- A padlóburkolat tönkremegy, penészedik, púposodik a nedvesség hatására.
- A radon gáz elleni védelem más megoldásokkal lényegesen bonyolultabb és drágább.

Miből készüljön a padló (esztrich) szigetelés?

Ajánljuk a SICOFOL® fóliát 0,8mm; 1mm és vastagságban.

Hogyan készül a padló (esztrich) szigetelés?

Az átlapolásokat a helyszínen forrólevegős, vagy THF oldószeres hideghegesztéssel vízhatlanul összehegesztjük.

A kivitelezést a helyszínen vállaljuk. Kisebb felületeknél például családi házaknál ajánljuk az általunk méretre készített leplek fektetését. Utólagos szigetelés is készíthető a fent leírtak szerint. Nedves, penészes háza, lakása "csontszáraz" lesz.

Mennyibe kerül a padló (esztrich) szigetelés 2009-ben?

Vastagság mm-ben Ft/m2
0,8 600-800
1 800-1000

Csőáttörés 1000-5000 Ft/db

Az esetek többségében tömörített kavicsrétegre, 200 gr/m2 geotextil (200 Ft/m2) védőrétegre teríthető, és így egy betonréteg költsége megtakarítható.

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak áfa nélküli nettó árak.

Falszigetelés és lábazatszigetelés 100 év garanciával

A lágy pvc lemez élettartama a naptól elzárt helyen gyakorlatilag korlátlan ideig megtartja kedvező szigetelési tulajdonságait.

A SICOFOL® pvc lemez szigeteléssel garantáltan megtakaríthatjuk a 10-20 év múlva jelentkező esetleg több millió forintos utólagos falszigetelési költséget
További előnye az egyszerű felhasználás, mivel a fal szélességére vágott SICOFOL® lemezt csak ki kell gurítani a kívánt helyen. A szigetelő lemez 20 cm-es átfedéssel, ragasztás nélkül toldható. A falszigetelés a pinceszigeteléssel és aljzatszigeteléssel folytonosítható, amennyiben azok is pvc-ből készültek.

A SICOFOL® lágy pvc falszigetelő lemez rendelése a jelöléssel, szélesség és tekercsszám megadásával történik, pl: S 1,2 mm 50 cm x 25 m x 4 db.

Műszaki adatok:

Anyaga: lágy pvc
Színe: fekete
Vastagsága: 1,2 mm
Súlya: kb. 1,68 kg/m2
Tekercs hosszúsága: 25 m
Szélessége:11,5 cm; 17,5 cm; 24 cm; 
30 cm; 36,5 cm; 50 cm; 60 cm, 75 cm, illetve megrendelés szerint.
Hideghajlíthatóság: -20 C0-on, d:5 mm hengeren repedés nélkül körbehajlítható.

Utólagos falszigetelés

A fal nedvesedése káros a ház állagára és az egészségünkre is. A fal átvágása után SICOFOL® 1,2-es szigetelő lemezt húzunk be, a kb. 0,5 cm-es rést pedig kitöltjük. Méterenként haladva az épület statikáját nem károsítva tökéletes és a ház élettartamával megegyező szigetelést készítünk. A falszigeteléssel összehegeszthető az épület utólagos szigetelése szintén SICOFOL®â 1,2 mm-es lemezzel, és így lakásunk száraz és egészséges lesz.

Ajtó és ablaktok szigetelés

Az ajtó és ablaktok hőszigetelésére általában PUR habot használnak, amit a fal és a keret közé juttatnak.

De! Ezt a hőszigetelést meg kell védeni a nedvességtől. Erre a célra gyártjuk a 0,3 mm vastag SICOFOL® lágy pvc fóliát 50 m-es tekercsekben 11,5 cm; 17,5 cm; 24 cm; 30 cm; 36,5 cm; és 50 cm-es szélességre vágva.

A tok behelyezése előtt pvc padlóragasztóval a fóliát a falhoz ragasztjuk, a tok behelyezése után a PUR habot benyomjuk.

Olyan széles fóliát válasszunk, hogy a falra kb. 5 cm-re ki tudjuk hajtani, és ott pvc padlóragasztóval rögzítsük. A vakolat a fóliát később eltakarja. A fólia használata a fém és műanyag keretes nyílászáróknál még fontosabb, mint a fa szerkezeteknél, mert a jobb hővezetőjű anyagon a páralecsapódás is intenzívebb.

Mi történik, ha erről az apróságról megfeledkezünk?

A lejátszódó folyamat lassú, ezért nem feltűnő. A falban jelentkező nedvességtől
a hőszigetelő anyag zsugorodik, szigetelő képessége romlik. Már ez is kár, mert hőhíd jön létre, és nő a gázszámlánk. De a baj fokozódik. Az ajtó és ablakkereten
a romló hőszigetelés miatt növekszik a páralecsapódás, ami a termoüveg szigetelését is tönkre teszi és drága nyílászárónkat sokkal korábban ki kell cserélni.

Párkány és küszöb hőszigetelése

A beton gerendák hőszigeteléséhez hasonló módon kell a párkány és küszöb mögé 

a hőszigetelő anyagot beépíteni, hogy a hőhíd kialakulását megakadályozzuk.

A hőszigetelő anyagot ismét meg kell védeni a fal felől a nedvességtől, amire
a megoldás a SICOFOL® 0,3 mm-es pvc fóliával történő szigetelés.
Ezen szigetelések elmulasztása még kevésbé látványos, mint az ajtó és ablaktoké, hiszen a hőhidak miatti fűtési többletköltség csak számítással lenne kimutatható.

Azt hiszem ez a két példa is jól bizonyítja, hogy az új szerkezeti anyagok beépítését nem végezhetjük rutinból, a megszokott módon.

Zöldtetők, teraszok, burkolt és kavics leterhelésű tetők

A zöldtetők minél szélesebb körű elterjedéséhez hozzájárul az, hogy a tetők ma már hazai anyagok felhasználásával gazdaságosan elkészíthetők akár új épületek esetén, akár a tetőfelújítások során az utólagosan beépített kertészeti rétegekkel.

Zöldtető létesítésekor ismernünk kell a teherhordó födém statikai teherbírását, a csapadékvíz-szigetelés megfelelősségét (gyökérálló-e, vagy sem) és a kívánt zöldtető típusát: extenzív vagy intenzív zöldtető létesítése a feladat?

- Az extenzív zöldtető előnyei a mikroklíma javításában rejlenek. Nem igényelnek rendszeres kertészeti gondozást, öntözést. Rálátás esetén esztétikus megjelenést nyújtanak, védik a tetőszigetelést a környezeti hatásoktól. A vékony rétegű, kis súlyú kertészeti rétegek a meglévő lapos tetők utólagos zöldesítésére is kiválóan alkalmasak.

- Az intenzív zöldtető a kert összes örömét és gyönyörűségét nyújtja a használójának, bár rendszeres gondozást és öntözést igényel. Kialakítása a megrendelő igényei szerint számtalan lehet, egyetlen feltétel a födém statikai teherbírása.

Garázsok, bioházak, zöldtetők szigetelésére ajánljuk a SICOFOL® 1,5 mm-es lágy pvc lemezt. Az 1,5 mm-es lemez alul felül védőréteggel ellátva egyszerre biztosítja
a csapadékvíz elleni szigetelést és a gyökérállóságot.

Meglévő vagy más anyagból készült vízszigetelés esetén gyökérvédő lemez
a SICOFOL® 1 mm-es.

Műanyag gyeprács

Nagy teherbírású, hosszú élettartamú termék:

- A 2,5-3 cm-es falvastagság kiemelkedően nagy teherbírást eredményez.
- Teherbírását növeli az oldalakat összekapcsoló horony-ereszték rendszer.
- Az 5 cm-es rácsméret intenzív befüvesedést biztosít.
- A sötétbarna színű gyeprács beolvad a környezetbe.
- A növényektől nem szívja el a vizet, a talaj tömörödését és vízvisszatartását segíti.
- UV stabil, ütésálló, hőmérsékleti hatásoknak ellenáll, télen nem fagy szét.
- Gazdasági előnye, hogy olcsón, gyorsan telepíthető, bővíthető, azonnal használható, nagyon hosszú élettartamú.
- Környezetbarát, mivel új helyre telepíthető vagy újra feldolgozható.

Alkalmazási területek:

- Kamion és személygépkocsi parkolók, bejárók, utak-ipari területen is.
- Épületek melletti járda -fóliafektetéssel kombinálva- gazdaságosan használható, egyszerre biztosítva a vízelvezetést is.
- Vízmosta, veszélyes helyeken talajerózió elkerülésére
- Játszóterek, zöldtetők, tavak menti felület.

   
Súlya: 40 kg/m2
Mérete: 505 mm x 505 mm x 80 mm
Nyomószilárdsága: 400 t/ m2
Színe: Barnás sötétszürke
Ára: 1500 Ft/darab + ÁFA

SICOFOL® lágy PVC vízszigetelő lemez felhasználási területei

Padlószigetelés (esztrich) SICOFOL® 0,8; 1 mm-es fóliával. Pince nélküli építmény esetén a talajpára és talajnedvesség ellen minden esetben fontos a szigetelés. Erre a célra ajánljuk a SICOFOL® fóliát átlapolással, forró levegős hegesztéssel, ragasztószalaggal vagy THF-fel leplesítve. A talajnedvesség elleni szigetelés elmulasztása a hőszigetelés valamint a padlóburkolat károsodását (penészedés, gombásodás) okozza. A fóliát minden esetben a hőszigetelés és az aljzatbeton közé helyezzük. A pvc tartóssága naptól elzárt körülmények között gyakorlatilag az épület élettartamának felel meg.

Pincék, mélygarázsok, üzemi víz elleni szigetelés SICOFOL® 1 mm és 1,5 mm-es lemezzel. Talajnedvesség esetén 1 mm-es, talajvíz esetében pedig 1,5 mm-es SICOFOL® fóliákkal biztonságosan, gyorsan és gazdaságosan oldható meg a szigetelés. A függőleges szigetelést, építőipari ragasztóval, fóliabádoggal illetve alumínium szalaggal rögzíthetjük.
A cső csatlakozásokat ragasztással és bilincsszorítással képezhetjük ki. A teknő szigetelés készítésekor a szigetelést tartó fal gyakran elhagyható.

Üzemivíz elleni szigetelés: megegyezik a talajnedvesség elleni szigeteléssel.

Pincék utólagos szigetelése. Talajnedvesség és talajvíz ellen utólagos szigetelést is készíthetünk a meglévő épületben.

Fal-, és lábazatszigetelés SICOFOL® 1,2 mm-es lemezzel. A fal szélességére vágott 25 m hosszú lemezt csak kigurítjuk, és ráhúzhatjuk közvetlenül a falat. Folytonosítható a padló vagy mélyépítési szigeteléssel. Garantált szigetelést biztosít a nedvesség ellen az épület teljes élettartamára.

Radon gáz elleni szigetelés. Ha a SICOFOL® lemezből készült padló vagy pinceszigetelést a SICOFOL® falszigeteléssel folytonosítjuk, akkor a radon gáz elleni szigetelést is megoldottuk.

Zöldtető, leterhelt lapostető szigetelés SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A megfelelő rétegrenddel új tetők mellett a régi bitumenes tetők is gazdaságosan újíthatók fel.

Gyökérvédő réteg készítése SICOFOL® 1 mm es lemezzel. A SICOFOL® lemez gyökérállósági minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Zöldtetőknél, mélygarázsoknál a növényzet gyökérzete megrongálhatja a szigetelést, ha az nem gyökérálló anyagból készült.

Ajtó és ablaktok szigetelés SICOFOL® 0,3 mm-es fóliával. A szigetelő fóliát a falszélességére vágott 50 m hosszú tekercsekben szállítjuk. A fólia felhasználható az ajtó és ablaktokok, valamint párkányok páralecsapódás elleni szigetelésére. A SICOFOL® fóliát a falhoz ragasztjuk PVC padlóragasztóval, ezután helyezzük be a tokot és nyomjuk be a PUR habot.

Tószigetelés SICOFOL® 0, 5 mm, 0,8mm, 1 mm, 1,2 mm ill. 1,5 mm-es lemezzel. Kerti tavak szigetelésére egyszerű hegesztése, időjárás állósága, könnyű javíthatósága miatt igen elterjedt a lágy pvc fólia használata. A tó méretétől és igénybe vételétől függ a fólia vastagsága. Készíthetünk kisméretű dísztavat, csordogálót, biológiailag öntisztuló fürdőtavat igényünktől és pénztárcánktól függően. Öntözővíztározók, halastavak esetében legalább 1 mm-es lemezt válasszunk.

Tűzivíztározók szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A telephelyengedélyhez gyakran előírják tűzi-víztározó létesítését. A szokásos betonmedencénél gazdaságosabb a szigetelt földmedence. Ha tóformát építünk, akkor a telep színfoltja is lehet.

Nádgyökérteres szennyvíztisztító szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A kommunális szennyvíz tisztítására alternatív, környezetkímélő és olcsó megoldás a biológiai tisztítás. Magyarországon különösen kedvezőek a feltételek ilyen létesítmények létrehozására.
A szennyvíztisztító a családi mérettől néhány ezerfős település méretéig megépíthető.
A megtisztult víz öntözésre is használható.

Hígtrágya-, csurgalékvíztározók, komposztállók szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A fenti létesítmények telephely engedélyezéséhez szükséges a minősített, engedélyezett szigetelőanyaggal történő szigetelés. Ezekhez továbbra is vissza nem térítendő EU-s támogatásra lehet pályázni.